Presseklipp: Studentprotester mot undervisning i prevensjon

Morgenposten, 17. februar 1962: I går kom det to nye protester mot vedtaket på Studentertinget om ansettelse av kvinnelig lege som skal gi undervisning i prevensjon og svangerskapshygiene ved siden av annen legehjelp.

I går kom det to nye protester til Universitetet mot vedtaket på Studentertinget om ansettelse av kvinnelig lege som skal gi undervisning i prevensjon og svangerskapshygiene ved siden av annen legehjelp.

Den ene av disse protestene er underskrevet av 30 navngitte studenter fra forskjellige fakulteter ved Universitetet mens den andre er sendt inn av studentene ved Menighetsfakultetet.

”En slik ordning fremmer et moralsyn som ringakter mange studenters etiske idealer og undergraver respekten for ekteskapet”, heter det bl. a. i protesten fra de 30.

Bak protesten fra Menighetsfakultetet står det 107 studenter som var samlet til almannamøte i går.

Morgenposten, 17. februar 1962

Emneord: [] Av Morgenposten, 17. februar 1962