Presseklipp 1962: Nytt og pent i Studentbyen

Ni etasjers ”Tårnbygg” i drift som sommerhotell for 180 gjester.

Nå er sommeren kommet til Studentbyen på Sogn også. Foreløpig har gjestene rykket inni det flunkende nye ”Tårnbygget”, det sjette byggetrinnet i Studentbyen som nå nettopp er fullført, men ennå ikke offisielt innviet.

Tårnbygget er et ni etasjes gult og pent bygg som rager høyt over de andre byggene på Sogn. Det har 112 rom, og i sommertida 180 senger. De første gjestene flyttet inn søndag – reklamekongressfolk. Studenthyblene i Tårnbygget er omtrent som de andre, men de har litt høyere standard.

EN LEILIGHET

inneholder sju hybler og ett kjøkken, og hver student har eget vaskerom i et skap og telefon på nattbordet. Gjennom hele underetasjen går en stor resepsjon som fra nå av skal være hovedresepsjon for hele anlegget. Til venstre for resepsjonen ligger en egen kontorfløy hvor administrasjonen har fått sine hardt tiltrengte lokaler. Til høyre ligger en pen og hyggelig snackbar med øl- og vinrett. I Tårnbygget er det også plassert et postkontor og studentene skal få hver sin postboks, her skal også odfruen holde til, og systua.

Artikkelbilde Morgenposten, 29. Mai 1962: "”Tårnbygget” – sjette byggetrinn som nå er avsluttet i Student byen på Sogn etter 13 måneders arbeid. Det er gult og rager nydelig opp over de røde mursteinsbyggene. Fra åttende etasje: storartet utsikt over Oslo og fjorden."

I ALT ER DET

nå bygd for 20 millioner på Sogn, i vintersesongen er det nå plass til 850 studenter. Neste byggetrinn er allerede langt på vei og vil stå ferdig neste år. Sin 11. turistsesong kan anlegget åpne med 1300 senger – da det i denne tida blir satt inn ekstra senger i en rekke
rom. Siden 1952 kan de oppvise et tall på hele 400 000 gjestedøgn.Denne sesongen regner de med en kapasitet på 55000 gjestedøgn. 810 av sengene skal være vanlige hotellsenger. 60 er avsatt til ”Student Hostel” med litt rimeligere vilkår, 50 er avsatt til Sommer-skolen og 380 er avsatt til studenter som ikke reiser hjem, og til hotell-personalet.

Tårnbygget er altså allerede tatt i bruk som hotell, og etter hvert som studentene flytter ut, vil også resten av anlegget gå over til som...

(……Resten av avisartikkelen er borte)

Morgenposten, 29. mai 1962

Emneord: [] Av Morgenposten, 29. mai 1962