Sommerskolens deltagere hit med tog, bil, båt og fly

Åpningsmøte i morgen

Utsnitt av artikkeloverskrift: Sommerskolens deltagere hit med tog, bil, båt og fly

I morgen kveld er det åpningsmøte i Universitetets gamle festsal for Den internasjonale sommerskole, men allerede i dag begynner en del av deltagerne å innfinne seg. Noen kommer med tog, andre med pr. bil, de engelske deltagere har leiet et charterfly og noen av amerikanerne er også ”flybårne”. Men de fleste av dem kommer med ”Stavangerfjord”. Båten er dessverre blitt noe forsinket, og ventes først hit tirsdag.

-Nøyaktig hvor man deltagere det blir, vet jeg ikke med sikkerhet ennu, men hittil er det påmeldt 356 og det er betraktelig flere enn i fjor. Store forandringer kan imidlertid skje i siste liten, forteller sommerskolekontorets driftige sekretær, fru Svanhild Rud. Deltagerne dropper inn efter hvert, og alle som kommer inn kl. 12 i dag vil få anledning til å innta sitt første måltid i kafeterian i det nye velferdsbygget på Blindern, som dermed blir åpnet på en uoffisiell måte.

Studentene har en travel og interessant tid foran seg. Programmet for sommerskolen er rikholdig og en tilvekst som er ny av året er et familiekursus, hvis fulle navn er ”The Family in the Norwegian Social and Cultural Setting”. Byfamilien, familien i det isolerte samfunn, barnets utvikling innen familien, oppveksten og skilsmissen som sosial institusjon er blant de temaer som vil bli drøftet, og dessuten blir det anledning til å gjøre egne observasjoner ved familiebesøk. Helsekurset som begynte i fjor ble en suksess og skal gjentas, brukskunstkurset må utvides, og i tilknytning til kursene blir det arrangert reiser, bl.a. til Nord-Norge og Vestlandet.
-Men først åpningsmøtet, hvor blant andre, professor Sigmund Skard vil tale.

Aftenposten 1. Juli 1961

Emneord: [] Av Aftenposten 1. Juli 1961