Presseklipp 1961: Kjøkken til 1.6 mill. kr. i Velferdsbygget på Blindern

Smørbrødmaskin som skjærer og smører 1 skive i sekundet. Mixmaster som produserer 25kg. kjøttfarse av frossent kjøtt på 20 sekunder.Lapskausmaskin som kutter til terninger 4000 kg. poteter i timen.

Dette er bare en liten smakebit av alt det hypermoderne kjøkkenutstyret som i disse dager blir montert i Velferdsbygget ved Universitetssentret på Blindern. Alt utstyret – foruten bestikk og servise – har da også kostet 1,6 mill. kroner av de vel 8,5 millionene som hele anlegget er beregnet å komme på. Denne mammut-restauranten - som blir en av de aller største og mest moderne i hele Norden – skal kunne dekke til 900 personer på en gang og servere ikke mindre enn 6000 middager hver dag. Til det kommer så all ”tørrmaten”

Dette velferdsbygget er planlagt med sikte også på årene som kommer. Prognosen går ut på at det om 10 år vil arbeide noe slikt som 10 000 mennesker ved Universitetet på Bllindern, og en stor del av disse venter man vi benytte seg av bygget. Allerede fra begynnelsen av høsten ventes storinnrykk og godt og vel et halvt hundre mennesker – mest damer – vil være opptatt med å tilberede maten, sette den frem på selvbetjeningsdiskene og holde det rent og trivelig i det store flotte spisestedet.

Artikkelbilde Morgenposten 28 Juni 1961

Det er nemlig ikke riktig å kalle dette verken en restaurant eller en kafeteria. På de 2,5 mål gulvflate blir det plass til 9 kafeteriaer, to grillbarer og en kombinert restaurant og grillbar for spesielle gjester.

Det er bare en eneste innvending å gjøre mot dette ønskestedet: Vil det ikke bli enda vanskeligere å konsentrere seg om lesingen når det blir så trivelig i Velferdsbygget?

Morgenposten 28. juni 1961

Emneord: [] Av Morgenposten 28. juni 1961