Presseklipp 1962: Fotball-landskamp på Blindern

Sjelden har nordmenn i begynnelsen av april måned sett så meget og vakker fotballkamp som i går – den 4. april 1962 – på den åpne og nesten firkantede plass foran det bygg som danner inngangen til det universitet det var meningen vi skulle få på Blindern-området.

Her var det en nesten jevn flate – det var nesten ikke sne og is på banen, og på mange måter kunne man se hvor banen begynte og spillerne sluttet, det var omtrent ideelle forhold for en firkelig landskamp.Og landskamp ble det: Unge og fyrige kvinner I byxor og lette bluser stilte opp mot en gjeng professorer i antrekk som ikke lignet noen ting – men som røpet at her var det voksne mannfolk som spilte. Kampen bølget frem og tilbake, ballen bølget hit og dit – det var et virvar uten like. Men allikevel gikk det slik som vi alle visste: Kvinnene var best på mange måter, de var meget fristende og særdeles pågående – men det var mennene som seiret, både i tvekamp og ved masseangrepene og forsvaret av de professorale festningsanlegg. Gang på gang var kvinnene like ved å …., men hver gang kom mennene voldsomt igjen og seiret – om ikke på sin list og klokskap, så dog på sin manndom og styrke. Og slik er det vi ønsker at den slags fotballkamper skal avgjøres – vi vil at de barske og ville vikinger, som professorene egentlig er, skal seire i den ytre kamp med voldsomhet, og siden (eventuelt) bukke under når det blir spørsmål om den indre kamp sant de møter i dagens strid med kvinnelige studenter. Måtte bare alle professorer komme uskadd — i enhver henseende – fra den veldige kamp de igår kjempet mot sine kvinnelige undersåtter. Gid alle forlovelser, ekteskap og lignende bevares uforandret før som efter denne drabelige krig.

Artikkelbilde Aftenposten, 5. April 1962: "Kvinner mot professorer – hvem tør tippe utfallet? Her ser vi en av de unge studerende damer, som prøver å drible professorene. Men det gikk som det pleier – proffene vant!"

Aftenposten, 5. april 1962

Emneord: [] Av Thormod den Trauste, Aftenposten, 5. april 1962