Presseklipp 1962: Filologer og realister på Blindern uvenner!

Realistene møter med kjemi-flekker til spisepausene.

Filologer og realister hilser ikke på hverandre når de møtes i spisesalen i det nye velferdsbygget på Blindern. De er Uvenner. Årsaken synes å være at filologene synes realistene kunne ta av seg sine flekkete laboratoriefrakker og vaske seg på fingrene før de spiser, - mens realistene på sin side hevder at flekkene ikke lar seg vaske av huden men må slites av.

I et brev fra filologenes studentutvalg heter det bl.a. :

Selvsagt forstår vi godt at realistene av hensyn til laboratorieøvelser og annet smussarbeid er avhengig av sine lagerfrakker. Men av hensyn til filologenes tidligere omtalte sans, må vi be om at de (realistene) møter nyvasket og velantrukket i spisesalen.

Overskrift og tekstutsnitt VG, 15. februar 1962

Fraternisering

Dessverre har det vist seg å være nok et forhold hvor det forekommer gnidninger. Og også her må vi legge det hele og fulle ansvar på realistene. Det har dessverre vært tilløp fra realistenes side til fraternisering med filologiske studenter.

Skal dette fortsette, vil det selvsagt skape et uholdbart og utålelig forhold som bare vil være egnet til å skade det fruktbare miljø vi alle håper skal utvikle seg på det nye universitetet på Blindern.”

I sitt organ ”Husbjørnen” svarer Realistenes studentutvalg bl.a.:
1) En realist er aldri skitten på hendene. Fargen på fingrene er et resultat av brutale kjemikalier.
2) For en som går på organisk laboratorium, gjelder det at det lukter likedan av karen inne som av frakken, og at det derfor er til liten nytte å ta den av.
3) Universitetet er, i hvert fall hva angår realister, studentenes arbeidsplass. Og vi har ennå aldri hørt om en arbeidsplass der noen kler seg om til middag. En som utøver vitenskap har ikke tid til slikt. Derfor er det bare filologer som kan avse tid til mannequinoppvisning og konkurranse i stiletthæler.
4) Kjemilukt er lang mer til duft enn odøren av filologisk etterbarberingsvann, pomade og hyklersk sentex.

Opprop

I samme blad er også inntatt et opprop, der det heter:
”I anledning av snobberiets manifestasjon på Blindern er vi fra alle hold bedt om å publisere følgende: Realister! Finn fram de gamle illeluktende lab.-frakker når dere neste gang skal spise på velferden! Slå kaffe på skålen, slurp, i det hele: Vis at dette er selvstendige, ikke moteslaver som våre naboer, filologene.”

VG, 15. februar 1962

Emneord: [] Av VG, 15. februar 1962