Universitetet i film, fjernsyn og radio

Ønsker du å reise i tid? Er du på jakt etter et alternativ til amerikanske tv-serier? Ønsker du å lytte til radioprogrammer som både underholder og utfordrer?  Opplev UiO-relatert lyd og levende bilder i vår egen lenkekanal Nettblikk. 

Bildet kan inneholde: fugl, erme, skrift, linje, rød.

I kategoriene nedenfor omtaler og lenker vi til universitetshistorisk relevante mediekilder hos NRK, Nasjonalbiblioteket, Oslo byarkiv og andre kulturinstitusjoner. Vi legger også ut media fra UiOs egne samlinger. Se tropiske vekster på Tøyen, bli med på Karl Johan og hør om utgravingen av Osebergskipet. Eller hva med professorforedrag om Roma eller den trådløse telegraf?

Film

Se filmaviser, Oslofilmer, amatøropptak... Følg vaskepersonalets morgen på Blindern, fotballkamp mellom studenter og forelesere eller bli med på pompøse immatrikuleringer. Og mye mer!

Fjernsyn

NRK har lagt ut mange TV-produksjoner knyttet til UiO. Husker du "Fysikk på Roterommet", "På Karl Johan", "Grønn glede" eller jazzkonsertene og Nobelprisutdelingene i Aulaen?

Radio

Gamle radioprogram og lydopptak er gullgruver! Hør en 96-åring fortelle om studentdagene i 1869, lytt til vitenskapelige foredrag eller la filmstjernen Kirk Douglas skildre sitt møte med vikingskipene.