Del 5: Tristan da Cunha - en ekspedisjonsføljetong

Fra Sevrin Skjeltens dagboksnotater, 24. november - 30. november 1937

Bildet kan inneholde: vann, videograf, himmel, kamera tilbehør, flash-fotografering.

Onsdag 24. november

”Kl 4 er vi buden til pastor Wilde på Grand Hotel til te. Han er kommet hit for å bli med til Tristan. Sammen med oss er noen av de som har med Tristan å gjøre her. Mellom andre noen kvinner fra en forening som arbeider for Tristan- To innfødte som skal bli med oss tilbake er her også. De har vært her for å bli kurert. Den ene er blind og den andre har dårlige bein. Wilde raser rundt og prater masse. Men er redd for at de innfødte skal få prate med oss.”

Søndag 28. november

”Kl 10 drar vi til byen for å bli med taubanen til Table Mountain. Eggesvik, Sivertsen, Bårdset og jeg (…)vi blir anvist plass i korga eller huset som blir dratt oppover en tykk stålvaier. Det ligner mest rorhuset på en båt som henger i en bøyle(…) Kan ikke nekte for at det er litt nifst å henge 10 mennesker i en kasse så høyt. Tenk om den røk ville man måtte ha brukt trekkpapir for å samle oss opp med.”

Tirsdag 30. november

”I godt humør forlater vi nå Rondeboch. Det peneste sted jeg noen gang har vært. Da vi kommer til East Point får vi se skipet som skal frakte oss over havet til Tristan. Anatolia heter det og er på 2500 tonn. Det er en pen båt som tilhører Norddeutscher Lloyd og går i kaffefart mellom Syd Amerika og Afrika.”

Kilder

Sevrin Skjeltens dagbok 1937-1938. Utlånt og gjengitt med tillatelse fra Jostein Skjelten.

 

Emneord: [] Av Sevrin Skjelten. Utdrag ved Anne Vaalund
Publisert 25. okt. 2012 19:05 - Sist endret 29. mars 2021 11:23