Del 2: Tristan da Cunha - en ekspedisjonsføljetong

Fra Sevrin Skjeltens dagboksnotater, 3. november - 7. november 1937

Bildet kan inneholde: vann, videograf, himmel, kamera tilbehør, flash-fotografering.

Onsdag 3. november

”Dette er den reneste ferie og tiden farer nesten for fort. Bare vel to uker igjen så er det noe nytt igjen. Her kommer det gamle ordtak til anvendelse: ”Man vet hva man har men ikke hva man får”. De døgn som venter oss med skonnerten blir nok ikke så søte. Ha stampe mot vind i 12 døgn med en så liten båt og dertil overfylt er ikke moro men den dag og den sak.”

Lørdag 6. november

”I dag kjennes det litt kjøligere og bedre. Vi bor i vår bungalow på materialstabelen med presenning over og har det riktig bra. Styrm. kom i dag forbi og han døpte det til ”Tristanleiren”. Det blir nok det framtidige navn."

Søndag 7. november

”Fremdeles passat og solen rett over hodet. Alt er stille som vanlig på søndag. Bare i badekaret er trafikk. Jeg svømmer nå godt både på rygg og under vann. Men stupningen kan ikke karakteriseres som stilig. I kveld passerte vi en damper. Det er ikke ofte man ser noe annet enn hav og derfor blir det som en attraksjon bare med et par lanterner i horisonten. Men det er ikke langsomt og vi kjeder oss ikke. Tvert imot, vi er nå så godt kjent og dagene flyr så vi sanser det mest ikke.”

Kilder

Sevrin Skjeltens dagbok 1937-1938. Utlånt og gjengitt med tillatelse fra Jostein Skjelten.

 

Emneord: [] Av Sevrin Skjelten. Utdrag ved Anne Vaalund
Publisert 25. okt. 2012 19:05 - Sist endret 29. mars 2021 11:31