Del 12: Tristan da Cunha - en ekspedisjonsføljetong

Fra Sevrin Skjeltens dagboksnotater, 14. januar - 18. januar 1938

Bildet kan inneholde: fotografi, hvit, svart, himmel, flash-fotografering.

Fredag 14. januar

”Skodda er tykk som grøt og det blåser en vestlig kuling. Etter å ha spist litt kald hermetikk drar vi på våre våte klær og drar ut (…) Jeg skriver og Christophersen teller opp. Det er litt surt i den stive vinden ellers går det bra. Kl 6 er vi inne igjen våte som vanlig. Etter å ha dratt av seg alt det våte og fått tørt på kryper vi i sekken. Vi sitter i den mens vi spiser våre kalde retter. Dette er altså teltliv på Tristan. Men det er betraktelig bedre enn nordpå likevel da det er forholdsvis mildt i været. Da kl er 7 tar det til å mørkne. Christophersen skriver med talglys og ordner med sine planter. Det er ganske idyllisk på sitt vis å være i telt når man har en så hyggelig kar som Christophersen å være sammen med.”

Lørdag 15. januar

”Hagen er ute og veier fugleunger. Det er moro å se når han velter dem ut av redet og setter vekten på redet og ungene oppå igjen. Det er bare en unge i hvert rede av de som jeg har sett men disse er store som kråker.”

Tirsdag 18. januar

”Vi får se Tambs og det blir gjort klart for å ta om bord kasser til Gough (…) Det går ganske godt, men så går toppakningen og vi må legge fra land. Heldigvis er det meste om bord, men står ennå på dekk og vi må om bord og stue ned. Sjøen er her ute større og det er vanskelig å få kassene til å ligge på dekket. Om et par timer er vi ferdige og skal i land igjen. Vi er da langt ifra land, men påhengeren er i humør og det går bra. Så er da det meste av Gough-utstyret om bord.”

Kilder

Sevrin Skjeltens dagbok 1937-1938. Utlånt og gjengitt med tillatelse fra Jostein Skjelten

 

Emneord: [] Av Sevrin Skjelten. Utdrag ved Anne Vaalund
Publisert 25. okt. 2012 19:05 - Sist endret 29. mars 2021 11:26