Del 21: Tristan da Cunha - en ekspedisjonsføljetong

Fra Sevrin Skjeltens dagboksnotater, 17. mars - 21. mars 1938.

Bildet kan inneholde: vann, flash-fotografering, videograf, himmel, kamera tilbehør.

Fredag 17. mars

”Demonterer motor og dynamo. Etterpå kjøper Wilde hele sulamitten og jeg begynner å bygge hus for det. Dette blir Tristans første kraftstasjon, elektrisitetsverk. Bare den prestefaen får sakene til å gå så blir det lys.”

Lørdag 19. mars

”Om kvelden er det avskjedsdans på Perry School arrangert av oss. Det er fullt hus inne og mange må stå ute. Dansen går livlig, humøret er på topp. Christophersen holder en tale og takker for hva folket har gjort for oss. Likedan gir han dem huset og det vi har igjen. Det er nesten rart å vite at disse menneskene som vi har levd sammen med nå i flere måneder og som er gode all igjennom skal vi forlate for aldri å se igjen. De har vist at de er redde for oss når vi er ute og vil oss bare det beste, for ikke å nevne all hjelpen. Dansen slutt kl 11 og vi vandrer hjem i vakkert måneskinn med tanken på at det nok er siste dansen her. Mon tro hvor den neste blir?”

Mandag 21. mars

”Om kvelden hører vi Thorshammer sende telegram: På vei Cape Town går derfra til Tristan da Cunha via Dakar hjem beregner Tristan 28. Altså en uke til.”

Kilder

Sevrin Skjeltens dagbok 1937-1938. Utlånt og gjengitt med tillatelse fra Jostein Skjelten

 

Emneord: [] Av Sevrin Skjelten. Utdrag ved Anne Vaalund
Publisert 25. okt. 2012 19:04 - Sist endret 29. mars 2021 10:59