Fag - Side 2

Bildet kan inneholde: illustrasjon, landskap.
Publisert 3. apr. 2020 16:07

Sommeren 1820 drog Baltazar Mathias Keilhau og Christian P.B. Boeck til fjells. Hensikten var å lære mer om botanikken og geologien i Jotunfjeldene, men de unge forskerne greide ikke å motstå fristelsen til å bestige de majestetiske toppene de var omgitt av.

Bildet kan inneholde: landemerke, arkitektur, transportere, bygning, historie.
Publisert 3. apr. 2020 13:03

Lenge før larvikittindustrien var oppegående hadde flere av professorene i geologi ved universitetet ivret for at byggherrer og myndigheter skulle utnytte det landet var fylt av – stein – som byggemateriale og pynt på fasader.

Bildet kan inneholde: tre, woody plante, anlegg, branch, stamme.
Publisert 2. apr. 2020 16:16

Blindern har noen enslige eike-enter. Eller for å holde seg til Tolkiens terminologi: De spredte eiketrærne som står som tause vitner fra Oslo Vest Fangorn. Her omtales hver enkelt av de gamle trærne på Blindern. Alle trærne er sommereik Quercus robus.

Bildet kan inneholde: maskin.
Publisert 2. apr. 2020 14:41

Snakkende gassflammer, gyroskop, sfærometer og magdenburske halvkuler. Dette og mye mer finnes i Det fysiske kabinett. Se fysiker Thorleif Aass Kristiansens digitale omvisninger.

Filmene er laget av Tora Kyllingstad.

Publisert 30. mars 2020 15:17

Instrumentet ble innkjøpt av en kommende nobelprisvinner i mellomkrigstiden og modifisert med deler fra Luftwaffe etter krigen. Kjemiker Peter Klæboe gir en detaljert beskrivelse av hvordan instrumentet ble brukt, hvem som brukte det og utviklingen av den vitenskapelige metoden.

Bildet kan inneholde: portrett, panne, skisse, tegning, illustrasjon.
Publisert 26. mars 2020 16:36

Universitetets første lærerposter i teologi ble besatt av to unge og ukjente nordmenn. De var påvirket av grundtvigianismen – men ikke nok, mente Grundtvig selv.

Bildet kan inneholde: produkt.
Publisert 21. mars 2020 11:35

Hva kan en 150 år gammel undervisningssamling med droger fortelle oss i dag? Historien som begynner å ta form handler om en svaksynt epidemiforskere, om en gammel professor i veterinærvitenskap, om medisinstudenter, farmasilærlinger og om latinske bøyningsformer.

Bildet kan inneholde: lighting, glass.
Publisert 21. mars 2020 11:11

Universitetets eldste drogesamling er del av en historie om tverrfaglighet. Botanikere, kjemikere, fysikere og medisinere underviste alle framtidens leger og farmasøyter.