Ikke bare baller...

Vindusutstillingen i Kristian Ottosens hus viser fotografier av studentenes idrettsaktiviteter fra 1890-årene og hundre år fremover. NB! Periodevis utilgjengelig på grunn av utvendige byggearbeider.

Ballspill er en populær del av studentidretten ved Universitetet i Oslo. Samtidig er det et stort mangfold som preger aktivitetene. Klatring, dans, innebandy, ski, svømming, turn og kampsport er bare noen få eksempler på grener innenfor studentidretten.

Lenge før Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) ble grunnlagt dannet studentene Norske Studenters Gymnastikk- og Fægteforening, forløperen til dagens Oslostudentenes idrettsklubb (OSI). Året var 1882. Den gang var fekting en av de mest populære idrettsgrenene. Universitetet hadde ansatt en egen fekteinstruktør til studentene.

Den organiserte idretten var lenge forbeholdt mannlige studenter. I 1896 ble det opprettet en egen gymnastikklasse for kvinnene. Å blande kjønnene i sportslige aktiviteter var ikke akseptert. De kvinnelige studentene dannet derfor ofte egne foreninger.

Fotografiene er hentet fra Universitetshistorisk fotobase.

Ta en titt!

Vi gjør oppmerksom på at hele eller deler av utstillingen til tider er utilgjengelig på grunn av fasaderehabilitering.

 

Publisert 28. sep. 2017 10:11 - Sist endret 23. mai 2018 10:46