Omvisninger

Universitetet i Oslo har mange interessante bygninger og uteområder fra forskjellige perioder. MUV tilbyr omvisninger på UiO etter avtale og kapasitet. I Observatoriet er tilbudet begrenset til kveldsomvisninger på oppsatte datoer. 

Det grønne Blindern: Uteområdet mellom Eilert Sundts hus og Niels Treschows hus. Fotograf: Kine Selbekk Ottersen.

Omvisninger i Observatoriet

Hovedaktiviteteten i Observatoriet er undervisning av skoleklasser. Publikumstilbudet består av kveldsomvisninger til oppsatte tider. Bygningen er ikke tilgjengelig for publikum utenom det oppsatte programmet.

Det er ingen ledige billetter til omvisningene høsten 2022. 

Øvrige omvisningstilbud:

Våre omvisninger ved UiO er vanligvis konsentrert rundt følgende steder:

  • Universitetsområdet på Blindern
  • Universitetsanlegget på Karl Johans gate
  • Utendørs universitetshistorisk vandring innenfor Botanisk hage

Omvisningene formidler forskjellige sider av UiOs mangfoldige virksomhet, med vekt på arkitektur- og institusjonshistorie. De fleste omvisningene varer fra 60-90 minutter, avhengig av sted.

Universitetsbygningene er i bruk hver eneste dag. Vi tar derfor forbehold om at bygninger og områder er tilgjengelige for omvisninger på ønskede tidspunkt. Vi tar også forbehold om kapasitet. Omvisninger er gratis.

Kontakt: Bjørn V. Johansen. e-post: b.v.johansen@khm.uio.no. Telefon: 22 85 79 45.

 

På arrangementer som Oslo kulturnatt, Turist i egen by og Open House Oslo kan det være egne tilbud både hos oss og andre steder ved UiO. Følge med i egne programmer for disse arrangementene eller på UiOs nettsider.

 

Publisert 25. okt. 2012 18:53 - Sist endret 1. okt. 2022 12:04